söndag, september 10, 2006

DN:s ojämnhet



Först får man ju säga att Zlatan började säsongen bättre än väntat. Kanske var magister Lagerbäcks pekpinne precis vad Ibrahimovic behövde. Att Inter är världens mest ojämna lag är en helt annan historia.

Dagens Dagens Nyheter-sport var en sån där tidning man alltid vill ha. Varje morgon. Tyvärr är Sveriges näst största morgontidning så tråkigt ojämn. I dag innehöll den allt ifrån Lars Grimlunds besök på Söderstadion efter skandalderbyt till frilansjournalisten Magnus Sjöholms intervju/reportage om FC Köpenhamns ägare Flemming Østergaard, Don Ø. Ett sånt personligt reportage i samband med en så excentrisk och intressant person kan bara inte misslyckas. Don Ø fascinerar.
Att han anser att en klubbs fans mest är i vägen i affärssamtal/övergångar mellan klubbar är ett sånt kontroversiellt uttalande att supportrana i Sverige skulle börja gråta och se till att klubbdirektören fick gå. Och så är det ju FCK som ska spela Champions League och inget svenskt lag. Att FCK inom en snar framtid satsar på ett hockeylag och utmanar det svenskaste av svenska är ju skön framåtanda av Don Ø som nämner Sverige många gånger och faktiskt verkar ha en tagg i sidan till oss. Ja, läs och bedöm själv.

Som sagt: dagens DN-sport var intressant.
Hur den blir i morgon? Det vet dom nog inte ens själva.