tisdag, september 05, 2006

Esk slår huvudet på spiken



Såg i morse att DN:s krönikor Johan Esk skrev ihop en krönika i all hast i går kväll efter det sena beskedet om nattvandringen på stan. Läser sömnigt igenom sånt som man redan hade läst eller hört nån annanstans - tills: "Det var Lagerbäck som drog i spaken men det luktar mycket Fredrik Ljungberg och Tobias Linderoth över agerandet. 'Tobbe' är den som har haft svårast med stjärnornas fria roller, Ljungberg har varit tydlig med att det är nya tider som gäller med honom som kapten."
Långt bak i texten har Esk smygit ned denna konspirationsteori - och jag gillar den skarpt. Säg att det skulle stämma. Vad innebär det i så fall för landslaget? Till det bättre eller sämre? Någonstanns förutsätter jag då att Zlatan på ett eller annat sätt kommer att hamna i Lagerbäcks berömda kylskåp där, som Esk skriver, bland andra Alexander Östlund fortfarande sitter kvar och huttrar. Inget drömläge om spelet nu skulle börja hacka i Inter. Bollen e rund har varit inne på det förr i texten "Zlatans uppgång och fall". Spännande fortsättning följer.

Nu kliver plötsligt Mr Oldboy in i handlingen igen - Teddy Lucic. Med sig har han Stefan Ishizaki och Fredrik Berglund. Mot Liechtenstein (som Sverige möter för första gången någonsin) ska det inte vara några problem - men mot Spanien på Råsunda? Bollen e rund siktar på att vara på plats och bevaka utvecklingen.

Kolla in förbundets lista över truppen mot furstendömet - notera strecken över killarna som inte ska vara med.